Péče na cesty od hlavy k patě 

Prázdninová péče od hlavy k patě 

 

Chystáte se na cesty? Do hor, k moři, nechat se pohltit ruchem města nebo naopak splynout s přírodou? Máme pro Vás pár tipů, co před cestou nezapomenout zabalit. 

Ochrana před hmyzem v souladu s přírodou 

 

Ať už vyrážíte na prázdniny kamkoliv, hlavním pomocníkem je repelent. Je jedno, jestli trávíme čas ve městě, u jezera nebo v horách, komáři, klíšťata a další broučci nás budou doprovázet všude. Hlavně v noci. Bzukot hmyzu je jistě terapeutickou záležitostí, a to my rozhodně kvitujeme, ale ve 3 ráno chceme mít zkrátka klidný spánek, a ne se ohánět za komáry. A to samé při túře lesy, loukami a horami. Vyzkoušejte naši přírodní ochranu před hmyzem Tick-a-Tack, který je vyrobený čistě z toho, co dala sama příroda, je tedy non-toxic a k tomu příjemně voní. Obsahuje totiž esence fenyklu, máty, eukalyptu, kafru, citronely, pelargonie a tomkovice vonné

Na noc pak doporučujeme natřít se šlehaným tělovým máslem Konopné Levandulo nebo Konopné Cedro od české manufaktury Delibutus. Vůně cedru i levandule Vás ukolébají k spánku a v případě, že by měl komár nebo moucha choutky Vás z něj vybzučet, tyto esenciální oleje (byliny) hmyz odeženou. 

Ideální je pak do dlaně, ve které máslo roztíráme, kápnout pár kapek tea-tree oleje (u nás najdete také od značky Delibutus). Tea-tree neboli čajovník čínský je pak vhodný i v případech, že Vás přeci jen nějaký ten brouček štípne. Vytahujete-li z kůže klíště, je naprosto ideální místo vpichu následně potřít kapkou nebo dvěma. Čajovník ránu vydezinfikuje, zahojí a výtažek z něj nádherně voní. Dokonce tak, že se jím budete chtít natřít celí. 

 

Pokud byste si chtěli vyrobit vlastní repelent, stačí si koupit malou rozprašovací lahvičku (seženete v drogerii, obchodech Flying Tiger a nejspíš i v supermarketech). Nádobku naplňte filtrovanou vodou, do které nakapejte alespoň 10 kapek následujících ingrediencí – oleje z oregana, levandulového esenciálního oleje (dbejte na kvalitu a koncentraci) a oleje právě z tea-tree. Vzhledem k přírodnímu složení můžete svůj home-made produkt aplikovat přímo na kůži. Hurá do přírody! 

 

Kůže a slunce – love-hate relationship každého z nás 

 

Sluníčko. Všichni ho máme rádi, celý rok se na něj těšíme, ale když konečně přijde, je ho tak trochu moc. A naše kůže se před ním sama neochrání. Zásadou je proto krém či emulze s potřebným SPF ale hlavně následná péče po opalování. Ideálními společníky jsou v tomto případě Dermaton oil a Dermaton gel (který i krásně vychladí sluncem vyhřátou kůži). Vaši pokožku zregenerují, hydratují a připraví ji na další letní den. 

 

Při i po opalování nezapomínejte na tu nejjemnější část pokožky – obličej. Kromě silnějšího SPF, který ochrání jemnou kožní vrstvu před přílišným vystavením se slunečním paprskům, doporučujeme pleť také řádně hydratovat – ráno i večer. Zvenčí i zevnitř. Pijte vodu s citronem, jezte kolagen. Vaše pleť Vám poděkuje. Tvorbu kolagenu pak můžete ještě nastartovat pleťovými krémy Iuvenio, které tento proces ve vnitřních vrstvách pleti (i kůže) podporují. Na výběr máme druhy krémů pro všechny typy pleti – na ráno i noc. 

Aby ani vlasy nestárly

 

Sluníčko dává zabrat také naším vlasům. Vysušuje je, vytahuje z nich barvu a mnohdy i sílu. Pro jejich zpětné posílení pro Vás vyrobila manufaktura Delibutus Opraváře vlasů. Obsahuje rostlinné a éterické oleje, které si můžete vmasírovat jak do pokožky hlavy, tak i na samotné konečky. (Navíc voní po rozmarýnu, takže odhání hmyz.) 

Růžové zchlazení

 

A pak je tu ingredience, která nesmí chybět v žádné kabelce. Parný den v kanceláři? K prasknutí plné MHD ve třicetistupňovém horku? Nebo naopak příjemný den v trávě nebo na pláži? Růžová voda!  Visage water od značky Energy je podle nás další absolutní must-have! Zchladí, zklidní a dodá energii při únavě. Růžová voda v rozprašovači vás pohladí jako jarní květinový vánek. S trochou představivosti stačí zavřít oči, poprášit se touto (téměř) kouzelnou vodou a místo hlučného města se ocitnete v růžové zahradě.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *