Léto! Spousta slunce, soli i chlóru. Pečujte o svou pokožku tak, aby byla i po létě šťastná! 

Máme tu léto a s ním opět i štědrou porci slunečních paprsků. Pro naši psychiku může být léto určitou formou terapie, co ale naše vnější schránka, kůže? Ta totiž může při nekontroolvaném vystavení se slunci reagovat nepěkně a následně stárnout. Léto je časem, kdy je třeba věnovat pokožce daleko větší pozornost. A to i v případech, kdy “máme hodně pigmentu”, ten totiž při ochraně pokožky zas tak velkou roli nehraje. Poškodit se a zestárout může i ta nejpigmentovanější kůže.

Proto pro vás máme pár typů, jak se o naši jemnou schránku postarat tak, aby i po létě zůstala stejně hebká a především zdravá jako byla ještě na jaře. 

Dermaton oil a Dermaton gel chrání pokožku před nepříznivými vlivy slunečních paprsků a tedy i před předčasným stárnutím. Jsou vhodé především jako regenerační kůra po opalování. Záleží pak jen na vás, která substance vám vyhovuje víc – gel nebo olej?

Caralotion je hydratační tělové mléko s účinnými složkami a esenciálními oleji (které jsou také účinné) zbavujícími kůži toxinů. Právě ty bývají příčinou výskytu vyrážek, ekzému a dalších kožních neduhů. 

V létě se pak vyplatí dbát speciálně o pleť. Konkrétně kémy značky Iuvenio jsme vybrali proto, že při aplikaci podporují tvorbu vlastního kolagenu, který kůže při opalování přirozeně ztrácí. V létě je tím pádem vhodné krémy používat třeba jako spodní vrstvu pod běžný opalovací. A stejně tak jsou iuvenio krémy vhodné pro večerní regeneraci. 

Kůže je jako obal. Prozradí nám mnohé o tom, co se skrývá uvnitř. Je  komunikačním kanálem těla, protože ne vždy vidíme, co se v našem vnitru fyziologicky děje, aniž bychom to měli přímo před očima. Ale náš ochránce – kůže – je chytřejší a informuje nás, jak nejrychleji dokáže. A na oplátku je proto dobré poslat sem tam opačným směrem nějakou odměnu. Třeba v podobě kolagenu nebo omegy 3, které kromě vlasů a nehtů (dalších ochraných částí našeho těla) posilují i kůži, vyživují ji a pomáhají v regeneraci a celkovém provozu. My doporučujeme Vitamarin od Energy a kolagenové kapsle od Himalya. Tak si užijte léto a nezapomínejte na péči o to nejcennější! 

Tým Kafkova 22

P. S. Brzy pro vás budeme mít na poličkách i přírodní opalovací krém. Tak se zastavte.

 

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *